Джонсън и Меркел обсъдиха „дестабилизиращи дейности на Китай и Русия“

0

/ ТАСС /. Премиерът на Великобритания Борис Джонсън и германският канцлер Ангела Меркел обсъдиха дейността на Китай и Русия. Това се казва в съобщението на канцеларията на ръководителя на британското правителство, разпространено след разговори между двамата политици на срещата на върха на Г-7 в Корнуол.

„Те обсъдиха редица международни въпроси, включително дестабилизиращата дейност на Китай и Русия“, се казва в съобщението на Даунинг Стрийт. Москва твърдо и последователно отхвърля твърденията на западните лидери, че нейната дейност е била дестабилизираща или агресивна.

На втория ден от срещата на върха на Г-7, която заедно с Великобритания и Германия включва Италия, Канада, САЩ, Франция и Япония, ще се проведе сесия по международни въпроси. Както се очаква, темата за Китай и Русия ще се превърне в една от основните.

Също така, според изявлението, Джонсън и Меркел „са се съгласили, че е важно Обединеното кралство и Германия да работят двустранно заедно за укрепване на търговията, сигурността и връзките между народите“ на двете страни.

Сн. ТАСС

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук