7.4 C
София
четвъртък, май 5, 2022
НачалоНа фокусДжонсън: Не е изключено, но едва ли ще се стигне до нов...

Джонсън: Не е изключено, но едва ли ще се стигне до нов локдаун

Британският премиер Борис Джонсън заяви, че макар и да смята за нехуманни някои от ограниченията, налагани заради Covid-19, не е възможно да бъде изключен локдаун в бъдеще.

В интервю за GB News Борис Джонсън изрази съгласие с казаното от министър Джейкъб Рийс-Мог, че някои от правилата на локдауна са били „неприятни и нехуманни“ и напълно разбира недоволството на някои хора.

Запитан обаче за възможността от пълен локдаун в бъдеще премиерът каза, че това не е изключено, макар и да подчерта, че приоритет продължава да бъде масовото ваксиниране.

Според Джонсън, би било безотговорно за всеки лидер във всяка демокрация да каже, че ще изключи нещо, което може да спаси живота на хората.

Той каза, че може да се появи нов вариант на вируса, по-смъртоносен, или вариант, който засяга по-сериозно децата и тогава ще са нужни мерки за обуздаването му.

Джонсън обаче изрази мнение, че едва ли ще се стигне до нов локдаун, защото по данни на всичките му съветници вирусът губи силата си, а програмата за масовото ваксиниране напредва с пълна сила.

По повод на събиранията на Даунинг стрийт по време на локдаун, за които някои служители вече получиха глоби от полицията, премиерът каза, че са се изговорили „много глупости“ и ще се въздържи от коментар преди разследването да е приключило напълно.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments