Джо и Джил Байдън, наред с бивши президенти и първи дами на САЩ, отдадоха почит на Розалин Картър

0
сн. АП

Бившата първа дама Розалин Картър вдъхнови цялата страна, се казва в публикувано от Белия дом официално съвместно изявление на президента Джо Байдън и съпругата му Джил Байдън, предаде Асошиейтед прес.

Картър почина вчера на 96-годишна възраст.

„Тя беше защитничка на равните права и възможности за жените и момичетата; защитничка на психичното здраве и благосъстоянието на всеки човек“, се казва още в изявлението.

Бившият президент на САЩ Джордж У. Буш нарече Картър жена с достойнство и сила. „Нямаше по-голям застъпник на президента Картър, а партньорството им даде прекрасен пример за лоялност и вярност. Тя оставя след себе си важно наследство в работата си за премахване на стигмата върху психичното здраве. Присъединяваме се към нашите сънародници и изпращаме съболезнованията си на президента Картър и семейството му“, каза Буш в изявление с бившата първа дама Лора Буш.

Бившият президент Доналд Тръмп заяви, че Картър е „заслужила възхищението и благодарността“ на нацията. В отделно изявление бившата първа дама Мелания Тръмп заяви, че Картър оставя след себе си значимо наследство.

„Розалин ще бъде запомнена завинаги като олицетворение на живот, изпълнен с цел“, казаха бившият президент Бил Клинтън и бившият държавен секретар Хилари Клинтън. Те допълниха, че благодарение на нейната дейност в областта на имунизацията на децата милиони американци са израснали по-здрави.

„Тя ми напомняше, че трябва да превърна ролята на първа дама в своя собствена, точно както беше направила тя. Винаги ще ѝ бъда благодарна за подкрепата и щедростта“, заяви бившата първа дама Мишел Обама.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук