Диви зимни спортове от цял ​​свят

0

Само защото температурата се понижава, не означава, че забавлението на открито трябва да спре. Докато традиционалистите се придържат към карането на ски и сноуборд, някои хора проявяват креативност, или превеждат любимите си спортове в топло време към зимния климат.

Юкигасен

Има битки със снежни топки, а след това и Yukigassen, състезание със снежни топки, произхождащо от  Япония  , което оттогава си проправи път в други снежни климати като  Норвегия  ,  Русия  ,  Финландия  ,  Швеция  ,  Аляска  и  Канада  . „Снежната битка“ се състои от два отбора с до седем играчи, които се изправят срещу триминутна среща, въоръжени с 90 снежни топки и целта или да маркират цялата опозиция, като доджбол, или да хванат знамето на другия отбор. Можете да го видите лично, когато 100 отбора се бият всеки февруари в Showa-Shinzan International Yukigassen .

Снежно поло 

Първият турнир по снежно поло се проведе на замръзнало езеро в лъскавия  Сейнт Мориц  през 1985 г. и оттогава се преобразува в годишната традиция за лечение с кожа комплекти.

Скиоринг

Норвежка дума и забавление,  skijøring  приблизително се превежда като „шофиране на ски“. В този бърз зимен спорт човек на ски се тегли от животно, най-често до три кучета, за да помогне при ски бягане. Но спортът не се ограничава само до животни: той включва и мотоциклети, други превозни средства и различни други животни, включително коне.

LoneСкиоринг

Норвежка дума и забавление, skijøring приблизително се превежда като „шофиране на ски“. В този бърз зимен спорт човек на ски се тегли от животно, най-често до три кучета, за да помогне при ски бягане. Но спортът не се ограничава само до животни: той включва и мотоциклети, други превозни средства и различни други животни, включително коне.

LONELY Planet

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук