0.8 C
София
четвъртък, декември 8, 2022
НачалоЗдравословноДиетологът предупреждава: Кой не трябва да консумира джинджифил

Диетологът предупреждава: Кой не трябва да консумира джинджифил

Джинджифилът е полезен в много отношения, но той е строго противопоказен при наличието на някои заболявания.

Употребата на джинджифил в големи количества може да предизвика обостряне на заболявания на стомашно-чревния тракт поради „агресивни“ вещества в състава му, предупреждава диетологът Ирина Бережная.

Според специалиста джинджифилът трябва да се използва с повишено внимание, тъй като дразни стомашната лигавица. Най-добре е да добавите корен от джинджифил към чай при настинки, за да облекчите дращенето в гърлото. В същото време Бережная напомни, че това „не е продукт за ежедневна употреба“.

„Хората, които имат някакви възпалителни заболявания на стомашно-чревния тракт, трябва да го използват с голямо внимание – може да предизвика обостряне на заболяванията, включително панкреатит, холецистит, особено ако има камъни или ерозивни и язвени процеси в стомаха“, обяснява диетологът. Освен това продуктът има „жлъчегонно, дразнещо действие и повишава апетита“.

По-рано диетологът Олеся Фролова назова полезните свойства на джинджифила. По-специално тя препоръчва включването на този продукт в диетата за облекчаване на главоболие, причинено от напрежение поради стрес.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments