Диетолозите посочиха пет вида напитки, които пречат на загубата на тегло

0

Американски диетолози са посочили пет вида напитки, които са вредни за фигурата и възпрепятстват отслабването. Това съобщава изданието Eat This, Not That!

Диетологът Ашли Надер каза, че докато отслабването често се фокусира само върху храната, но избягването на висококалорични напитки със захар също е много важно. Само една „невинна“ напитка може да добави 500 калории към диетата.

Първите в списъка с напитки, вредни за фигурата, бяха соковете. Според диетологът Клара Лоусън те са с високо съдържание на захар и липса на здравословни фибри. Тя препоръчва да ядете пресни плодове вместо сок или да избирате напитки с най-ниско съдържание на захар и да пиете не повече от половин чаша.

Алкохолните коктейли също са вредни за отслабването. Диетологът Линдзи ДеСото препоръчва да се пие бира с ниско съдържание на въглехидрати или пенливи вина вместо коктейли като Пина Колада и Маргарита. Независимо от избраната алкохолна напитка, експертите не препоръчват да се пият повече от една или две чаши на ден.

Газирани напитки също бяха в списъка, тъй като те са с високо съдържание на захар. Лоусън твърди, че диетичната сода също е нездравословна и не трябва да се счита за здравословен избор. Те съдържат изкуствени подсладители, които не само увеличават желанието за по-калорични храни, но проучванията показват, че могат да нарушат регулирането на кръвната захар и баланса на чревните бактерии. Можете да замените содата с вода.

За тези, които искат да отслабнат, трябва също да избягвате да добавяте висококалорична сметана към кафето си. „Най-добре е кафето да се разрежда с неподсладено ванилово бадемово мляко или овесено мляко“, каза Надер.

Захарните спортни напитки са пети и последни в списъка. Те също са богати на захар и калории. DeSoto съветва да изберете обикновена вода, зелен чай или черно кафе, ако тренирате в началото на деня. Тези напитки помагат за разграждането на мазнините.

По-рано беше съобщено, че лекари и диетолози са предупредили за опасностите от сода за мозъка. Според тях постоянната консумация на кофеин, съдържащ се в содата, може да доведе до химически промени в мозъка.

Сн. Lenta.ru

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук