1.2 C
София
събота, февруари 4, 2023
НачалоНа фокусДипломатите стачкуват, не искат да работят за жълти стотинки

Дипломатите стачкуват, не искат да работят за жълти стотинки

Служители на Министерството на външните работи (МВнР) излязоха на едночасова стачка с искане за достойно заплащане в системата тази сутрин. Това съобщиха от Професионално обединение на държавните служители от дипломатическата служба (ПОДСДС).

Около двеста стачкуващи хвърлиха жълти стотинки в израз на несъгласието си повече да работят за толкова ниски възнаграждения.

Във връзка с обявеното начало на стачните действия, които ще започнат от втори декември, към Професионалното обединение на държавните служители от дипломатическата служба бе отправена покана за участие в заседание на парламентарната комисията по външна политика, което ще се проведе днес от 14:30 ч. при единствена точка от дневния ред изслушване на проблемите на всички служители във ведомството.

Синдикалното обединение на служителите в МВнР възлага големи надежди на предстоящото изслушване днес и разчита на пълното разбиране и съдействие от страна на ръководството на държавата за удовлетворяване на поставените стачни искания, целящи заемането на достойно място на българската дипломатическа служба, пишат от ПОДСДС.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments