17.6 C
София
неделя, октомври 2, 2022
НачалоНа фокусДокументите, касаещи финансовите операции на "Кинтекс" към офшорни зони, отиват в прокуратурата

Документите, касаещи финансовите операции на „Кинтекс“ към офшорни зони, отиват в прокуратурата

Документите, касаещи финансовите операции на „Кинтекс“ към офшорни зони да бъдат незабавно изпратени на Прокуратурата на Република България за предполагаемо извършено престъпление. Това разпореди днес министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов.

От Министерството на икономиката и индустрията припомнят, че на 11.08.2022 г. ДАНС влезе в оръжейното дружество, като по-късно бе потвърдено, че за 1 ден са били платени около 800 000 лв. към компания в Дубай.

По инструкции на фирмата от офшорната зона, „Кинтекс“ е превеждал големи суми към български фирми и юридически лица на Балканите, които към този момент не е ясно какво отношение имат към дейността на оръжейния търговец. Вероятно тези дестинации са избирани, за да се заобиколят щателни банкови проверки, които са задължителни, когато се касае за сделки на оръжейни фирми с офшорни контрагенти. Чрез ползването на финансови посредници тези процедури са били съкратени, най-вероятно, за да преминат преводите в дните между смяната на предходния и настоящия министър на икономиката, пишат в прессъобщение от министерството.

Сн. Бгнес

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments