13 C
София
понеделник, септември 13, 2021
НачалоУ насДоц. Наталия Киселова: Народните представители пропуснаха много шансове

Доц. Наталия Киселова: Народните представители пропуснаха много шансове

Народните представители пропуснаха много шансове. Всеки ден имаше възможност да се отстъпи. И сега да се спори за един ден и да се прави съдебна реформа по този начин ми се струва част от политическата кампания. Това каза в „Денят започва“ по БНТ експертът по конституционно право доц. Наталия Киселова.

Според нея председателят на Народното събрание е трябвало да свика заседание или в понеделник, или във вторник.

„Тогава, когато народните представители са пресирани във времето, вече е ясно, че се отива на предсрочни избори. Председателят трябва да прецени дали да удовлетвори желанието в този дневен ред или да насрочи редовно с друг“, каза Киселова.

Според нея важните законопроекти в този парламент няма да бъдат разгледани заради малките срокове, които им остават.

„В този състав НС всъщност месеци наред показваше, че им е липсвала предизборната кампания или че се готвят. Усилията от отделни парламентарни групи да се позиционират кои ще бъдат на власт и кои ще са в опозиция доведе до това всички да искат да са опозиция на президента и на служебното правителство“, коментира тя.

По думите ѝ пред президента стои въпроса дали е необходимо да се издаде указ за разпускане на НС. Според Киселова днес или утре президентът би трябвало да предприеме действия по въпроса.

„Има две реалности. Едната е тази, в която живеем в момента, и начинът, по който
народните представители пропуснаха всички възможни шансове. И другата реалност, която имаха до преди седмица когато г-жа Нинова на ръба на конституцията забави връщането на проучвателния мандат“, допълни още тя.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments