19.8 C
София
петък, юни 2, 2023
НачалоНа фокусДПС харесва формулата експертен кабинет за определен срок от време

ДПС харесва формулата експертен кабинет за определен срок от време

Оставката на Иван Гешев е личен акт, коментира в кулоарите на парламента лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. По думите му ДПС винаги е имало принципна позиция относно главния прокурор:

„Компетентният орган е Висшият съдебен съвет, а Народното събрание има дотолкова влияние, доколкото определя от една страна правилата, законите и от другата страна избират част от Висшия съдебен съвет, но дотолкова, но дотолкова. И затова от тук нататък всичко друго е опити за внушения и неправилна интерпретация“.

Представители на ДПС се срещнаха с преговорния екип на ГЕРБ-СДС и номинираната за премиер Мария Габриел.

Мустафа Карадайъ заяви, че България има нужда от проевропейско правителство ориентирано към Брюксел. Лидерът на ДПС подчерта, че формулата „експертен кабинет“ за определено време е добра, като посочи, че движението има експерти във всички сфери. Карадайъ поздрави ГЕРБ-СДС за номинацията на Мария Габриел за кандидат-премиер.

„Доколкото за експертността, бих могъл да кажа, че малко нескромно може да звучи, но ние в Движението за права и свободи сме със самочувствието, че имаме експерти в почти всички сфери на обществено-политическия живот, и то нелоши експерти. Така че, ако стигнем до ситуацията да търсим експерти за правителство, ние ще вземем своето отговорно поведение“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments