ДСБ решава за коалиция с ПП на предсрочните избори на 2 април

0

Национално съвещание на „Демократи за силна България“ (ДСБ) се провежда днес, на което ще реши дали партията да се коалира с „Продължаваме промяната“ за предстоящите предсрочни парламентарни избори, предаде репортер на БНР.

Ръководството на ДСБ, областни и общински председатели на формацията ще решават за общо явяване с ПП на изборите на 2 април. На срещата ще присъстват лидерите на другите две партии от дясната коалиция – Христо Иванов на „Да, България“ и Владислав Панев на Зелено движение. Гост ще бъде и съпредседателят на ПП Кирил Петков.

Съвещанието идва след вътрешни конфликти и недоволство в ДСБ. Към председателя на формацията Атанас Атанасов бяха отправени обвинения, че системно нарушава устава на партията и затова трябва да бъде изключен от редиците ѝ.

Обвинения и искания за оставката на Атанасов имаше от петима членове на ДСБ. Срещу него беше внесена и жалба в националния вътрешнопартиен арбитраж – контролен орган, който следи за спазване на устава на партията от членовете и ръководството ѝ.

От ПП преди седмица дадоха мандат на съпредседателите Кирил Петков и Асен Василев да започнат разговорите за коалиция с „Демократична България“, част от която е и ДСБ.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук