Дъг Емхоф: Първият „втори пич“ в Белия дом

0

Кампанията на Камала Харис свърши. Оказва се, че човекът зад камерата също ще прави история. Съпругът на Харис, Дъглас Емхоф, ще стане „първият джентълмен“ в страната. Досега 56-годишният мъж изглежда е харесвал ролята си на политически партньор. Той стана звезда по време на кандидатурата на Харис за вицепрезидент, пише BBC. Неговите постове в социалните мрежи наподобяват неофициални фен страници за жена му. През август той излезе в отпуск от юридическата си кариера, за да подкрепи кампанията на Байдън-Харис на пълен работен ден. Изглежда, че наистина се е заел с това“, каза Арън Джейкъби, дългогодишен приятел и бивш юридически партньор на Емхоф. „Може да очаквате от него да е риба без вода – той не е. Той просто плува и му се наслаждава“, разказва още той.Сега, докато екипът на Байдън-Харис се подготвя за преместването си в Белия дом, начина, по който Емхоф встъпва в ролята си, може да сигнализира за крачка напред към равенството между половете, както и за оставащото разстояние.

blank
През 2013 г. Емхоф, тогава юрист на развлекателния бизнес в Лос Анджелис, е изпратен на среща на сляпо с тогавашния прокурор на Калифорния Камала Харис.Изнервен Емхоф остави на Харис разтърсваща и „наистина куца“ гласова поща, опитвайки се да организира първата им среща, разказва семеен приятел.

Те се срещнаха на вечеря и още на следващия ден Емхоф й изпрати имейл с всички налични дати за следващите няколко месеца, се разказа в мемоарите на Камала Харис от 2013 г. „Аз съм твърде стар, за да играя игри или да скривам топката“, казва той. „Наистина те харесвам и искам да видя дали ще успеем с това“, обяснява Емхоф.
По-малко от година по-късно те се женят в съда на Санта Барбара на церемония, която отдава почит, както на нейното индийско наследство, така и на еврейската му вяра. Госпожа Харис пази първата гласова поща и я пуска всяка година на тяхната годишнина. По време на брака им Харис става мащеха на Коул и Ела, децата на Емхоф от първия му брак с Керстин Емхоф, съосновател и главен изпълнителен директор на продуцентската компания Prettybird.

blank
В интервю за списание Glamour тази година 26-годишният Коул каза, че срещата с г-жа Харис „за всички нас … е любов от пръв поглед“.

Емхоф и първата му съпруга са изключително приятелски настроени. „Оставаме невероятно близки“, каза той в интервю през април. Двете жени също се разбират много добре. Нещо повече бившата госпожа Емхоф помага на втората съпруга на бившия си мъж морално и с професионални услуги.

Сн.BBC

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук