20.8 C
София
вторник, септември 26, 2023
НачалоНа фокусДълг от 2000 лв. и провален общ бизнес проект са сред вероятните...

Дълг от 2000 лв. и провален общ бизнес проект са сред вероятните мотиви за жестокото убийство в София

Дълг от 2 000 лева и провален общ бизнес проект са сред вероятните причини за жестокото убийство в центъра на София от миналата седмица.

Веско Вълчинов е обвинен, че е убил по особено жесток начин 41-годишния Кристиян Пеев. За участие в опита да бъдат заличени следите от престъплението с обвинение е Константин Суботинов. И двамата са задържани за 72 часа, а прокуратурата ще иска съдът да ги остави за постоянно в ареста.

Зъл, агресивен, отмъстителен. Така психолози от Института по психология на МВР са определили 31-годишния Вълчинов. Той е попаднал в полезрението почти веднага след като близък на убития подал сигнал, че е изчезнал. Проследявайки последния маршрут на жертвата, разследващите установилии последната сграда, в която е влязъл – кооперация на столичната улица „Г. С. Раковски“. Бил е заедно със заподозрения за убийството, обясни на пресконференция директорът на СДВР Любомир Николов.

По-късно обаче Вълчинов напуснал сам, но няколко пъти се връщал  на адреса с втория обвиняем. След беседа с психолози Суботинов направил пълни самопризнания за ролята си заличаване на следите от убийството:

„По този начин установихме къде е укрита част от тялото. Те са на доста места в столицата и във Витоша и започнахме вече същинската работа по документиране на престъпленията“, обясни директорът на СДВР.

По време на цялото разследване задържаният за убийство е давал различни показания и обяснения, които според разследващите, се опровергават от събраните до момента доказателства. Тепърва ще се прави съдебно-психиатрична експертиза на Веско Вълчинов, чиито действия градският прокурор на София Илияна Кирилова характеризира така:

„Агресия на ярост, нарцисизъм. Всички онези характерни черти, които се отнасят за социопат и психопат“.

Разследването срещу Вълчинов се води от Софийската градска прокуратура и е за убийство, а срещу Суботинов, който засега има обвинение за лично укривателство, защото няма данни да е участвал или да е знаел за намерението на своя приятел да убие Кристиян Пеев – от Софийската районна прокуратура.

„Не сме привърженици на стила на уестърните, тоест, да проявяваме твърдост. Това, което смятаме, че е правилно, е в съзнанието на дееца да бъде ясно, че той ще бъде наказан. Тоест, не размера на наказанието, а това, че ще има един справедлив процес в хода, на който ще бъдат събрани достатъчно доказателства, за да може съдът да постанови едно справедливо наказание, което ще бъде частица удовлетворение за близките и знаци към обществото, че правоохранителните и правораздавателните органи работят за справедливост“, каза градският прокурор на София Илиана Кирилова.

RELATED ARTICLES

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments