Държавната дума предрече нова политическа криза между Русия и ЕС

0

Ръководителят на комитета на Думата по международните отношения Леонид Слуцки прогнозира, че между Русия и Чехия ще започне нова политическа криза. Той пише за това в Twitter.

Според него кризата се провокира от Чехия. „Демарш от нулата в знак на солидарност със следващото„ много вероятно шоу “ще бъде поредната стъпка към ограничаване на диалога с Москва. Надявам се Брюксел да осъзнае това “, заключи той.

По-рано министър-председателят на Чехия Андрей Бабиш поиска от страните от ЕС да изпратят „поне един руски дипломат“ заради експлозиите във Врбетица на 16 октомври 2014 г. Руските специални служби са обвинени в участие, посочва lenta.ru.

Тогава вероятно се взривиха десет хиляди килограма боеприпаси, включително ракети със среден обсег. Според версията на Прага, ден преди експлозията на склада е имало руснаци Александър Петров и Руслан Боширов, които Великобритания обвинява в опит да отрови бившия агент на ГРУ Сергей Скрипал.

Главният прокурор на Чешката република Павел Земан призна, че делото за експлозиите през 2014 г. на склада за боеприпаси във Врбетица може да бъде спряно, ако не е възможно да бъдат разпитани заподозрените или да се осигури тяхното присъствие.

Сн. Lenta.ru

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук