Д-р Златанов: Няма да се връщат желаещи за ваксина

0

„Процентът на имунизирани хора над 60 години е твърде нисък. От 1 972 000 души в тази група, около 17,5 процента са получили и двете дози ваксина. Анализът на трите вълни на COVID-19 установи, че най-страдащо е именно населението над 60 години Целта на промяната в „зелените коридори” беше да се даде приоритет на тази най-застрашена група”. Това заяви служебният зам.-министър на здравеопазването д-р Александър Златанов в студиото на „Здравей, България”.„Когато на опашката за ваксини отиде човек над 60 години, той получава дозата си веднага, независимо че преди него чакат още 10 човека извън тази възраст”, посочи още той.

Златанов беше категоричен, че няма да има върнати желаещи да се ваксинират. „Никой не се връща. Практиката от вчера показа, че независимо, че има някакво объркване, броят на ваксинираните не е намалял, а напротив – даже се е увеличил”, каза той. И допълни: „Ако някъде има върнати хора – информирайте ни. Готови сме да бъдем адекватни на момента само и само да няма върнати хора”.

„Целта на всички начини на записване за ваксинация е хората да разберат, че имунизирането е изключително важно, за да бъдем подготвени за справяне с пандемията. Приоритет даваме на най-уязвимите хора – тези, при които има най-висока смъртност и които преболедуват най-тежко. Опитваме се максимална част от хората над 60 години да бъде имунизирана”, коментира Александър Златанов.

Сн. БНТ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук