12.8 C
София
събота, септември 30, 2023
НачалоНа фокусЕвакуират туристи на остров Родос

Евакуират туристи на остров Родос

Евакуират туристи на остров Родос. Огънят достигна до хотели. Четвърти ден силите на пожарната и Гражданска защита не успяват да ограничат огнената стихия на острова.

По нареждане на властите евакуират жителите на три села в северната част на остров Родос. Под заплаха от разрастване на огнената стихия са два хотела със стотици почиващи. Властите преместиха туристите на безопасно място с възможност да продължат почивката. Някои туристи напускат острова с кораби на морска охрана. Помагат и частни яхти.

„Огънят е извън контрол и няма сила, която да го спре сега“, съобщават пожарникарите.

Властите прехвърлиха от други части на страната пожарникари и водоносни коли. Гасят със самолети и хеликоптери по въздух. Силният вятър в комбинация с много високи температури пречи за ограничаване на пожара. Разпалват се нови огнища. Властите вземат мерки за безопасността на хората. От Червеният кръст призовата жителите да предоставят спешно медицински материали в болницата.

Днес температурите в Гърция достигнаха до 44 градуса. Има опасност не само от пожари, но и за здравето на хората, ако стоят на слънце, предупреждават отново лекарите.

RELATED ARTICLES

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments