20.9 C
София
събота, юни 3, 2023
НачалоЕвропейски хроникиЕвродепутатите от ГЕРБ/СДС в писмо до ЕП и ЕК: Служебният кабинет действа...

Евродепутатите от ГЕРБ/СДС в писмо до ЕП и ЕК: Служебният кабинет действа като предизборен екип на президента

Евродепутатите от ГЕРБ/СДС в Европейския парламент Андрей Ковачев, Андрей Новаков, Асим Адемов, Ева Майдел, Емил Радев и Александър Йорданов изпратиха писмо до своите колеги и до еврокомисарите, в което заявяват, че служебното правителство действа като предизборен екип на президента Румен Радев за предстоящите през есента избори за държавен глава.

„Методите, които използват, са същите като тези, използвани от комунистическата полиция, когато репресират политическите си опоненти“, подчертават те.

В писмото евродепутатите заявяват, че използваният от министъра на вътрешните работи Бойко Рашков израз „бивши хора“ е бил употребяван от комунистическия режим за обозначаване на противниците му, които са били изпратените в трудови лагери или на смърт.

Евродепутатите изразяват притеснения от назначената от Рашков за началник на кабинета му Елена Фичерова, за която твърдят, че е свързана с хазартния бос  Васил Божков и смятат, че е възможно да има зависимости между Божков и кабинета на президента Румен Радев.

В писмото те посочват и заплахата на министър Рашков, че би уволнил журналисти след направено с него интервю по една от  телевизиите.

Пред „Хоризонт“ Асим Адемов заяви:

„Силно сме обезпокоени от тези действия на служебното правителство, които според нас не кореспондират и не са в синхрон с европейските ценности“.

Адемов уточни, че утре българските евродепутати ще имат среща с председателя на парламентарната парламентарната група на ЕНП Манфред Вебер, а в сряда ще заседава цялата парламентарна група.
Реакции на писмото Адемов  очаква в рамките на тази седмица.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments