19.8 C
София
петък, юни 2, 2023
НачалоЕвропейски хроникиЕвродепутати, кметове и бизнесмени от България и Румъния обсъждат в Козлодуй приема...

Евродепутати, кметове и бизнесмени от България и Румъния обсъждат в Козлодуй приема в Шенген

В Козлодуй на форум ще обсъждат приемането на България и Румъния в Шенген. Инициативата е на българските евродепутати Андрей Новаков и Емил Радев с участието на техни колеги от северната ни съседка, местната власт и бизнеса.

Кръглата маса е на тема: „България и Румъния в Шенген-въпросът е не дали, а кога?“. Разговорите ще бъдат на емблематично място – кораба „Радецки“, уточни евродепутатът Емил Радев:

„Събитието е организирано от Андрей Новаков и мен, заедно с 2 румънски колеги, евродепутати и е в подкрепа на членството на България и Румъния в Шенген. Тази година се надяваме да има пробив с членството на България и Румъния. Заедно с кметовете на Козлодуй Враца, Кълъраш, Гюргево и с представители на бизнеса и стопанските камари от едната и от другата страна на Дунав ще обсъдим всички положителни страни на членството на двете държави в Шенген. Когато работят двете държави заедно, има много по-голям шанс за успех, за да можем до края на тази година да финализираме тази многогодишна битка – вече 12 години – на България и Румъния за членството им в Шенген“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments