11.5 C
София
неделя, октомври 1, 2023
НачалоЕвропейски хроникиЕвродепутат иска да спрат пътуванията между Страсбург и Брюксел, свързани с работата...

Евродепутат иска да спрат пътуванията между Страсбург и Брюксел, свързани с работата на Европейския парламент

Германски евродепутат призова да се сложи край на практиката на придвижване между Страсбург и Брюксел, свързана с работата на Европейския парламент, предаде ДПА.

ЕП се събира във френския град за своите 12 сесии годишно, но други парламентарни дейности се провеждат в белгийската столица. Поради това хиляди служители и документи трябва редовно да се движат между Страсбург и Брюксел.

Даниел Фройнд от германската партия „Съюз 90/Зелени“ изпрати писмо до председателката на ЕП Роберта Мецола с искане за премахване на тази система заради енергийната криза в Европа, причинена от войната на Русия в Украйна.

„Изправени сме пред остър енергиен недостиг в Европа“, се казва в писмото. „Докато някои европейски граждани допускат, че няма да могат достатъчно да отопляват домовете си през зимата, ЕП ненужно отоплява, осветлява и поддържа два сградни комплекса едновременно“, заявява евродепутатът.

Засега още няма отговор от Мецола. Въпросът отдавна се обсъжда в ЕС, особено по свързани с околната среда причини, но Франция твърдо държи на Страсбург, а промяна може да бъде договорена само с единодушие между страните членки.

RELATED ARTICLES

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments