Европа прогнозира големи проблеми заради скъпия газ

0

Финансисти, анкетирани от Bloomberg , прогнозираха големи проблеми за европейските страни заради енергийната криза, една от основните прояви на която беше скъпият газ за всички категории потребители. Предприетите мерки може да не са достатъчни и много от тях няма да бъдат изпълнени поради политическа конфронтация.

Събеседниците на агенцията наричат ​​повишаването на цената на газа (повече от три пъти през изминалата година) и в резултат на електричеството една от най-тежките енергийни кризи в историята и заплаха за милион семейства, изправени пред трудности при плащането на битови сметки.

В такива условия правителствата на почти всички страни от ЕС се стремят да помогнат на своите жители чрез директни помощи и плащания, както и чрез субсидии на енергийни компании, предназначени да намалят цената на доставката на електроенергия и газ. Така италианските власти плащат по 337 евро на година на домакинство.

В същото време усилията на властите все още са недостатъчни, смятат анализатори. Според тях през 2022 г. европейските домакинства ще увеличат разходите си за енергия средно с 54 процента спрямо 2020 г. Освен това размерът на плащанията варира в отделните страни, а в Обединеното кралство няма пряка помощ за жителите във връзка с енергийната криза.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук