Европа трябва да промени стратегията за съхранение на газ

0

Европа предаде своята енергийна сигурност на руския президент Владимир Путин и сега плаща цената за подобна стратегия, пише Bloomberg .

Европейските регулатори трябва да се поучат от покачващите се цени на газа и да имат нужда от нов набор от правила за регулиране на съхранението на газ преди студените зимни месеци, съветва журналистът. За потребителите беше удобно да съхраняват гориво наблизо, така че руската компания успя да закупи съоръжения за съхранение на газ в Европа.

Европейските енергийни компании бяха много щастливи, че Газпром пое финансовите разходи за закупуване на газ и съхранението му, но те също „днес плачат за липсата на газ“, отбелязва вестникът. Фактът, че Европа никога не е настоявала за минимално ниво на запасите за чуждестранни или местни компании, притежаващи складови съоръжения, е озадачаващ автора на материала.

Междувременно цените на газа паднаха. Фючърсите за февруари в най-големия европейски хъб TTF паднаха с повече от седем процента в сравнение с края на миналата седмица, като отново паднаха под 1000 долара за хиляда кубически метра.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук