Европейската социална среща на върха определя основните цели на ЕС до 2030 г.

0

INTERFAX.RU – Лидерите на страните от ЕС на социалната среща на върха в Порто определиха три основни цели за периода до 2030 г. в рамките на плана за действие за социалните права.
Целите включват:
– 78% от гражданите на ЕС на възраст 20-64 години трябва да имат работа;
– най-малко 60% от всички възрастни трябва да участват в дейности за обучение през целия живот;
– да се намали броят на хората под заплаха от бедност или социално изключване с поне 15 милиона, включително най-малко 5 милиона деца.
Този ангажимент беше поет в Порто от председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, председателя на Европейския парламент Дейвид Сасоли, председателството на Съвета на ЕС, португалския премиер Антонио Кошта, европейските социални партньори и организации на гражданското общество.На обща пресконференция след форума вечерта фон дер Лайен, Сасоли и Кошта обещаха да направят всичко възможно за изграждането на „по-приобщаваща и социална Европа“.Според ръководителя на Европейската комисия „социалните цели на Европа трябва да вървят ръка за ръка с нейните екологични и цифрови цели“.„Искаме да се приближим към пълната заетост, така че повече европейци да имат достъп до необходимите им компетенции и да осигурим равни възможности за всички европейци в една по-цифрова и устойчива икономика“, каза фон дер Лайен.
Сн. Pixabay

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук