20.8 C
София
вторник, юни 6, 2023
НачалоЕвропейски хроникиЕвропол поиска достъп до разследването на инцидента с главния прокурор

Европол поиска достъп до разследването на инцидента с главния прокурор

Европейската полицейска служба – Европол е поискала достъп до разследването на инцидента с главния прокурор Иван Гешев от понеделник, когато взрив избухна до автомобила, в който пътуваше Обвинител №1, научи БНР от свои източници.

Агенцията подкрепя разследвания срещу тероризъм, международен трафик на наркотици, трансгранични измами и трафик на хора, но няма разследващи и оперативни, а само аналитични функции.

По информация на БНР, експертите от Европол ще бъдат ползвани за анализ на събраните от мястото на атентата доказателства, както и на резултатите от назначените експертизи, свързани с характера и силата на взривното устройство.

Пред БТА заместник-главният прокурор Борислав Сарафов потвърди, че се водят разговори с Европол и с други партньорски служби за подпомагане на разследването.

„Водим разговори с Европол за подпомагане на нашето разследване. Такива разговори водим и с други европейски и не само европейски партньорски служби, с които можем да работим заедно по установяване на взрива, сила на детонацията, произход на взривното вещество“, посочи заместник-главният прокурор и директор на Националната следствена служба Борислав Сарафов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments