-0.3 C
София
събота, януари 28, 2023
НачалоVoayageЕгипет публикува правилата за отдих за туристи

Египет публикува правилата за отдих за туристи

Египетските власти изпратиха последната версия на „Регламента във връзка с възстановяването на туризма“ в страната до туроператори, съобщава ATOR.

Документът на Египетския орган за насърчаване на туризма казва, че всеки пристигащ в републиката е длъжен да представи сертификат с отрицателен резултат от PCR тест за COVID-19, подаден не по-късно от 72 часа преди заминаването.

Хората, пристигащи на летищата в Шарм Ел Шейх, Таба, Хургада, Марса Алам и Луксор, могат да бъдат тествани на място. Цената му е $ 30 в брой.

След това пътниците ще отидат до хотела. Ако резултатът от теста е положителен, те ще бъдат настанени в отделни стаи, покриващи разходите за настаняване и хранене.

Според правилата, всеки хотел, който приема гости, трябва да отдели отделен етаж за тези, които носят коронавирус в лека форма. Критично болните туристи са хоспитализирани. Местното министерство на здравеопазването ще покрие разходите за лекарства и лечение.

Тези, които са влезли в контакт със заразения, могат да преминат безплатен медицински преглед и да останат в хотела без допълнителни разходи до края на карантината.

Освен това документът посочва къде почиващите трябва да са с маски: на борда на самолета, на летището, по време на трансфера и на екскурзии до музеи, както и при пътуване с асансьор в хотел.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments