Експерти не очакват правителство след 2 април, щяло да е самоубийство

0

„Ако има само 5 партии в следващия парламент правителство е възможно само с първите две. Малка е вероятелство ПП-ДБ да се самоубият като направят кабинет с Бойко Борисов. Въпреки това не са изключени политически чупки в кръста“, каза в сутрешния блок на Нова тв политологът Слави Василев.

„Правителство няма да има. Ако съм на мястото на ГЕРБ с две ръце ще подкрепя правителство на ПП. Служебният кабинет се готви да управлява поне до септември“, коментира и Николай Хаджигенов от „Ние идваме“. Според него правителство в следващия парламент „ще бъде нещо кафяво, което прилича на шоколад, но не е“ и по-важното е да има парламент, който да приеме законите за борба с корупцията.

„Хартиената бюлетина и възможностите за манипулации правят редовното правителство по-възможно, отколкото в миналия парламент, когато на ГЕРБ не достигнаха 6 депутати“, изрази мнение в студиото и Милен Керемедчиев.

Те коментираха и думите на вътрешния министър Иван Демерджиев, че имената на политици, разследвани за корупция ще изненадат хората.

„Натискът от запад с „Магнитски 2″ не може да бъде пренебрегван. И първият списък дойде преди избори. Това е прожектор, който осветява сериозна корупция в България. Не може повече партиите да пращат в парламента хора от този списък“, каза Милен Керемедчиев.

„Това не е нищо ново. Протестният вот губи патоса и енергията си“, контрира Румяна Коларова. „Такива срещи са нормални. Целта е да се направи анализ, да се обменят мнения и различни гледни точки. Политиците трябва да си говорят“, каза тя по повод фотографията във фейсбук, на която се виждат Йордан Цонев от ДПС, Стефан Янев от БВ, Атанас Зафиров от БСП, а за томислав Дончев от ГЕРБ се твърди, че е бил в същата компания на 2 март късно вечерта в столично заведение.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук