0.3 C
София
петък, януари 27, 2023
НачалоVoayageЕксперти обясняват защо публикуването на снимки от ваканция е опасно

Експерти обясняват защо публикуването на снимки от ваканция е опасно

Експерти обясниха на туристите защо е опасно да публикувате снимки по време на почивка, съобщава РИА Новости.

Анализатори от британската полиция съветват почиващите да се въздържат от публикуване на снимки на ваканцията, тъй като това може да увеличи вероятността от обир на дома им.

Според експерти все повече престъпници използват социалните мрежи, за да намерят имоти, които ще бъдат празни в определен момент. Така те могат да открият адреса на туриста и след като се уверят, че къщата е празна, да се възползват от нея. Освен това експертите по сигурността посъветваха туристите да не използват безплатен Wi-Fi, докато са на почивка, тъй като излагат потребителя на риск да бъде хакнат.

В същото време, според експерти, някои застрахователни компании могат да използват това срещу почиващите: ако в отсъствието на турист къщата му е била ограбена, застрахователите могат да се позовават на факта, че самият пътешественик е предоставял на престъпниците информация чрез социалните мрежи.

И така, още през 2019 г. британската полиция издаде официално предупреждение със следното съдържание: „Знаете ли, че ако публикувате публикация, провокираща престъпление в социалните мрежи, и след това ви ограбят, тогава някои компании ще отменят застрахователните полици за дома! “ В България подобни причини за отказа на застрахователи все още не са известни.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments