17.8 C
София
понеделник, май 29, 2023
НачалоЗдравословноЕксперти очакват, че нови ваксини ще спасят живота на милиони хора

Експерти очакват, че нови ваксини ще спасят живота на милиони хора

Животът на милиони хора може да бъде спасен от набор от нови ваксини за редица заболявания, включително ракови, съобщиха експерти от британската фармацевтичната компания „Модерна“.

Водещата компания, базирана в Кембридж, изрази увереност, че първите дози срещу рак, сърдечносъдови и автоимунни заболявания ще бъдат готови до 2030 година.

Резултатите от изследванията на ваксините са много обнадеждаващи, по думите на експертите, които казват също, че бързият и голям напредък е постигнат благодарение на успеха на вече създадената Ковид ваксина.

Доктор Пол Бъртън, директор на „Модерна“, заяви за „Гардиън“, че е убеден, че фирмата ще може да предложи лечение за всички видове проблематични заболявания до пет години.

Фирмата, която създаде една от успешните ваксините срещу Ковид, разработва ваксини срещу различни видове злокачествени тумори.

Доктор Бъртън каза още, че само с една инжекция хората ще могат да бъдат предпазвани срещу множествените респираторни инфекции.

Някои учени предупредиха, че големият напредък в областта на ваксините, постигнат напоследък, може лесно да бъде пропилян, ако не се поддържа високо ниво на инвестиции в бранша.

сн. Бгнес

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments