Експерт обясни сходството на популярен руски курорт с Монако

0

Черноморският град Геленджик се превръща в целогодишен младежки курорт за аудитория от горната средна класа. Представителят на голф клуба „Геленджик голф ризорт“ Андрей Харитоненков говори за това сходство с Монако, съобщава порталът Tourdom.ru.

Както обясни експертът, в популярния руски курорт се появяват нови инфраструктурни съоръжения, които отговарят на високите стандарти за отдих. Например той цитира петзвездни хотели, голф клуб и модерно яхтено пристанище в процес на изграждане, съобщава lenta.ru.

„Собствениците на яхти, които днес паркират корабите си в Европа, вече започват да резервират места в пристанището в Геленджик“, отбеляза предприемачът.

Според Харитоненков яхтеното пристанище ще разполага с 260 места, което го прави най-голямото оборудвано яхтено пристанище в страната. Предвижда се и изграждане на митнически терминал.

Освен това, най-голямото детско яхтено училище в Русия се намира в Геленджик.

По-рано през май руснаците масово се интересуваха от почивка в три града на Черно море. Според проучването 43 процента от анкетираните планират да се отпуснат на брега през идния летен сезон. Сред най-популярните дестинации са Севастопол, Сочи и Анапа.

Сн. Lenta.ru

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук