Експерт обясни ефективността на повторната ваксинация с друг препарат

0

Повторно ваксиниране с друго лекарство от първата ваксина е удачно, за да увеличите ефективността на действието. Лариса Попович, директор на Института за икономика на здравето, Национален изследователски университет, Висше училище по икономика, каза това за радиостанция „Московски разговор“.

Според експерта, за да се развие най-добрият имунитет, антигенният компонент на профилактичния агент трябва да се промени и различните ваксини допринасят за това.

„При реваксинация в най-добрия случай тя трябва да бъде„ лека “версия на ваксината, може би различна платформа, тъй като те се обръщат към имунната система по различни начини. Важно е. Ние с вас ще трябва да бъдем ваксинирани и допълнително реваксинирани с различни ваксини – това ще ни позволи да постигнем стадния имунитет и да реагираме на различни мутации. Винаги трябва да наблюдавате и променяте, включително антигенния компонент “, обясни Попович, цитирана от lenta.ru.

По-рано на руснаците беше казана необходимата честота на повторна ваксинация. Тези, които са били болни и са ваксинирани срещу COVID-19, трябва да бъдат реваксинирани шест месеца след получаване на имунитет.

Сн. Lenta.ru

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук