19.8 C
София
петък, юни 9, 2023
НачалоНа фокусЕксплозии са разтърсили анексирания от Русия Крим

Експлозии са разтърсили анексирания от Русия Крим

Експлозии са избухнали на няколко места в анексирания от Русия Крим рано тази сутрин и руски социални медии съобщиха, че системите за противовъздушна отбрана на полуострова са отблъснали атаки, предаде Ройтерс, като се позова на руски и украински медии.

Канал в „Телеграм“, свързан с руските правоприлагащи органи, съобщи, че Украйна е изпратила поредица от дронове към цели на Кримския полуостров и руската противовъздушна отбрана е свалила поне един от тях над пристанището на Севастопол. Според предварителната информация на канала няма пострадали.

Според украински канали в „Телеграм“, експлозии е имало в Севастопол и Саки – където Русия има военновъздушна база – както и на няколко други места в Крим, който Русия анексира през 2014 година.

Агенция Ройтерс отбелязва, че не е успяла да провери достоверността на информацията от независими източници.

Ударите по руски цели зачестиха през последните две седмици особено в Крим. Украйна, без да потвърждава каквато и да било своя роля в тези атаки, твърди, че разрушаването на инфраструктурата е подготовка за нейната планирана сухопътна офанзива, посочва Ройтерс.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments