13.8 C
София
неделя, март 26, 2023
НачалоVIP styleЕксцентричният милиардер: 4 странности на Илон Мъск

Ексцентричният милиардер: 4 странности на Илон Мъск

За разлика от много други милиардери, Илон Мъск не е свикнал да се изолира от света и да живее тихо. Основателят на SpaceX и главен изпълнителен директор на Tesla често предизвиква критики в обществото с поведението си и някои свои не особено тактични изказвания.

Ето кои са най-големите странности на един от най-влиятелните хора на 21 век.

X Æ A-Xii Мъск
 

Най-малкият наследник на Илон Мъск
Gulliver/Getty Images

 

Не, това не е дете от вселената на Междузвездни войни, а името, което известният милиардер даде на сина си, чиято майка е певицата Граймс. Първоначално родителите искали да кръстят момчето X Æ A-12, в което X е променлива, обозначаваща неизвестно число, Æ е комбинацията от буквите Ai на елфийски (в превод от японски думата означава „любов“) и A -12 е името на разузнавателния самолет Lockheed, предшественик на любимия самолет SR-71 на двойката.

Калифорнийските власти обаче не позволиха на Мъск и Граймс да кръстят детето по този начин – в името му не трябвало да има цифри. Тогава те решиха да заменят 12 с буквено обозначение и бебето остана с името X Æ A-Xii. Как се произнася това име, милиардерът и до днес не е разкрил.

Ковидиот номер 1
 

Илон Мъск
Gulliver/Getty Images

 

В разгара на пандемията от коронавирус бизнесменът редовно публикуваше публикации в социалните мрежи, в които осъждаше самоизолацията и призоваваше хората да спрат да се паникьосват от COVID-19. Стигна се дори до там, че New York Post нарече милиардера „Ковидиот номер 1“.  Ето и част от антиковид  публикациите на Мъск:

„Паниката от коронавирус е глупава“

„Децата по същество са имунизирани [срещу коронавируса]“

„Въз основа на настоящата тенденция до края на април броят на новите инфекции в САЩ ще бъде близо до нула.“

Освен това Мъск нарече идеята за самоизолация „фашизъм“ и също така призова за „освобождаване на Америка“ и „връщане на свободата на хората“.

Тайно училище за вундеркинди
 

Илон Мъск
Gulliver/Getty Images

 

Илон Мъск създаде училище за деца-чудо, подобно на това от филма X-Men. Училището се нарича Ad Astra (на латински „Напред към звездите“) и е изключително секретно. Според инженера в неговото училище няма оценки и учениците се занимават само с онези предмети, които са им интересни. В училището учат основно децата на служителите на Мъск и SpaceX.

Публично пушене на марихуана

През септември 2018 г., докато записваше подкаста на Joe Rogan Joe Rogan Experience, Илон Мъск изпуши цигара със смес от забранени вещества.  Предаването беше излъчено в YouTube.

Не е известно дали предприемачът е мислил за правилността на постъпката си, но по един или друг начин е навредил както на себе си, така и на бизнеса си. Властите в САЩ започнаха да разследват постъпката на Мъск като възможно нарушение на федералните закони. Въпреки, че в доста американски щати пушенето на марихуана не е престъпление. Появиха се дори опасения, че директорът на SpaceX може да е пристрастен към наркотиците. В този период цените на акциите на Tesla се сринаха.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments