15.8 C
София
петък, юни 3, 2022
НачалоVIP styleЕлизабет Втора запали юбилеен маяк пред Бъкингам

Елизабет Втора запали юбилеен маяк пред Бъкингам

Първият ден от тържествата по случай платинения юбилей на британската кралица приключи след като Елизабет Втора запали главния юбилеен маяк пред Бъкингамския дворец. Тя обаче няма да вземе участие в планираната за днес служба в катедралата „Сейнт Пол“.

Елизабет Втора се появи за втори път публично снощи пред Бъкингамския дворец, където запали маяка, наречен „Дървото на дърветата“, представляващ 21-метрова скулптура с образци от 350 британски дървесни видове. Това даде старт на запалването по същото време на хиляди други фарове на територията на Обединеното кралство и в страни от общността на нациите.

По рано кралицата се появи на балкона на Бъкингамския дворец, откъдето в тесен семеен кръг наблюдава авиошоуто на кралските военновъздушни сили. Днес обаче Елизабет Втора няма да присъства на благодарствения мобелен в катедралата „Сейнт Пол“, съобщиха от Бъкингамския дворец.

В изявлението се казва, че кралицата е изпитала известен дискомфорт през първия ден и като се има предвид продължителността на пътуването и физическото усилие, което трябва да положи по време на службата, с голямо съжаление е било взето решение да се откаже.

По-рано бе съобщено, че средният син на кралицата – принц Андрю, също ще пропусне днешната службата тъй като е дал положителна проба за Covid-19.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments