12 C
София
неделя, септември 5, 2021
НачалоУ насЕмануил Йорданов: Смяната на главния прокурор в възможна, но не сега

Емануил Йорданов: Смяната на главния прокурор в възможна, но не сега

“Възможно е, но не в този момент. По-скоро въпросът не дали, а кога?”. Това заяви в отговор на въпрос ще събере ли ВСС достатъчно гласове за отстраняването на главния прокурор Иван Гешев в студиото на „Здравей, България” по Нова телевизия бившият министър на вътрешните работи Емануил Йорданов.

По думите му в момента няма готовност за извършването на толкова радикална стъпка. Въпреки че основанията са налице. „Както Бойко Рашков, така и Янаки Стоилов са юристи с висока квалификация. Те не биха предприели каквото и да било действие, ако то не  е съобразено с Конституцията и законите”, подчерта той.

„На първо място имам известни резерви дали сега е точно моментът да се направи подобно искане. Но министърът на правосъдието няма избор след като е сезиран от министъра на вътрешните работи със съответен доклад за нарушения, които трябва да бъдат проверени. По същество обаче този сигнал се явява един тест за лоялност на ВСС към главния прокурор Гешев. Нямам никакви съмнения, че ВСС ще издържи този тест. Смяната на главния прокурор изисква мнозинство, а в случая това няма да се случи”. Това посочи в студиото на „Здравей, България” Людмил Рангелов, зам.-председател на Висшия адвокатски съвет.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments