14.7 C
София
вторник, септември 27, 2022
НачалоНа фокус"Епъл" планира повече реклами в приложенията за "айФон"

„Епъл“ планира повече реклами в приложенията за „айФон“

Американският технологичен гигант „Епъл“ (Apple) планира да увеличи броя на рекламите за повечето от приложенията, използвани от потребителите на смартфони с марката „айФон“ (iPhone), в опит да увеличи приходите си, съобщи Си Ен Би Си, позовавайки се на Блумбърг.

Понастоящем компанията генерира годишни приходи от около 4 милиарда долара от рекламния си бизнес, но иска да те да достигнат „двуцифрено число“.

„Епъл“ вече внедри реклами в някои приложения, като „Епъл Нюз“ (Apple News) и „Стокс“ (Stocks). Освен това наскоро обяви планове за разширяване на рекламите във виртуалния си магазин за приложения „Ап Стор“ (App Store). Сега компанията обмисля и добавяне на реклами към навигацията си „Епъл Мапс“, според фирмен доклад, видян от Блумбърг. В него пише още, че „вероятно“ вече ще фигурират реклами и в магазините за книги и подкасти.

Новите реклами могат да помогнат на „Епъл“ да извлече повече стойност от потребителите на „айФон“.

При последното представяне на финансовите си резултати главният изпълнителен директор Тим Кук и финансов директор Лука Маестри казаха, че рекламният бизнес на компанията е изпитал някои трудности, свързани с пандемията от коронавирус.

Според анализатори от „Бърнстийн“ (Bernstein) бизнесът с услуги на „Епъл“ отбелязва забавяне на темпа си на растеж за четвърто последователно тримесечие, тъй като „Ап Стор“ е отчел промяна в потребителските разходи.

Въпреки това по думите им „като цяло вярваме, че най-малко 20-процентов ръст за цялостния рекламен сегмент на „Епъл“ е постижим през следващите няколко години“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments