22.8 C
София
събота, юни 3, 2023
НачалоНа фокусЕпъл съобщава за сериозни слабости във връзка със сигурността на някои модели...

Епъл съобщава за сериозни слабости във връзка със сигурността на някои модели нейни продукти

Компанията Епъл съобщи за сериозни слабости във връзка със сигурността на някои модели нейни айфони, айпади и компютри,  които биха могли да позволят на хакери да поемат контрола върху тези устройства, предаде Асошиейтед прес.

Фирмата публикува и два доклада по въпроса в сряда, въпреки че те не получиха широк отзвук, освен този в технологичните издания.

Експерти по сигурността предупредиха потребителите да ъпгрейднат засегнатите устройства – айфони 6 ес и по-късни модели, няколко модела от айпад, в това число и от пето поколение и още по-нови, всички айпад про модели и айпад еър 2 модели, както и компютрите мак с операционна система „Монтерей“. Проблемът засягал и някои модели айпод.

Според Епъл благодарение на пропуска хакери биха могли да получат пълен достъп до устройството и то да изпълнява всякакви команди, все едно, че са дадени от неговия истински собственик. Най-внимателни трябва да бъдат активисти или журналисти, които биха могли да станат мишена на шпионаж, зад който да стои някоя държава, предупреди Рейчъл Тобак, изпълнителен директор на компанията по информационна сигурност Соушъл Пруф Секюрити.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments