Ердоган: За една година ще бъдат построени 319 000 жилища в районите, засегнати от унищожителните земетресения

0

В рамките на една година ще бъдат построени 319 000 жилища в районите, засегнати от унищожителните земетресения. Това съобщи днес турският президент Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

Президентът се обърна към турския народ във видеопослание по случай предстоящия Рамазан байрам. Той за пореден път изрази съболезнования на целия народ и най-вече на хората, загубили близките си при разрушителните земетресения със сила 7,6 и 7,7 на 6 февруари в Югоизточна Турция.

Тази година заради болката от загубата на хората при земетресенията на 6 февруари, посрещнахме и прекарахме месеца Рамазан с горчивина. Още веднъж изразявам съболезнования и пожелавам търпение на нашия народ заради загиналите над 50 000 души при земетресенията и при наводненията, посочи Ердоган.

Той изтъкна, че турските власти не са оставили сами пострадалите при земетресенията и наводненията.

Ердоган съобщи, че по-голямата част от отломките в зоната на бедствието са премахнати и че в рамките на една година ще бъдат построени 319 хиляди жилища.

Започнат е процесът на строителство на над 100 хиляди жилища в засегнатите от „бедствието на века“ зони, каза президентът, като добави, че се планира да бъдат изградени 650 000 нови жилища.

Вярваме, че връщането на хората в региона ще се ускори още повече с отварянето на още училища след празника, посочи Ердоган,

С Божията помощ, след приключване на изборите на 14 май с подкрепата на нашия народ, ще гарантираме, че възстановяването и реконструкцията на региона, засегнат силно от земетресенията, ще продължи без прекъсване, обеща президентът.

На 14 май в Турция ще се състоят президентски и парламентарни избори.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук