ЕС говори за предстоящите преговори за отношения с Русия

0

Лидерите на страните от ЕС на предстоящата среща на върха в Брюксел ще обсъдят бъдещето на отношенията с Русия въз основа на специален доклад и предложения от някои държави. Това съобщи пред „Lente.ru“ представителят на външнополитическата служба на Европейския съюз Набила Масдрали.

Европейският съюз отбеляза, че решенията, които ще бъдат взети по време на тази среща, ще формират основата за по-нататъшната политика на обединение по отношение на Русия. „Рано е да се говори за резултата от тези дискусии“, добави Масрали.

Тя припомни, че за последен път ЕС ревизира отношенията с Москва през 2014 г. Тогава бяха наложени санкции срещу Русия, бяха прекратени редовните срещи на високо равнище с руското ръководство, както и преговори по визови въпроси и ново двустранно споразумение, което да замени Споразумението за партньорство и сътрудничество.

Европейският съюз ще обсъди и възможността за организиране на среща на върха ЕС-Русия.

По-рано Financial Times съобщи, че Германия и Русия призовават ЕС да се ангажира по-тясно с Русия. По-специално, някои дипломати и самия германски канцлер Ангела Меркел предложиха да поканят руския президент Владимир Путин на среща на върха с лидерите на страните от ЕС. Идеята беше подкрепена и от френския президент Еманюел Макрон.

Сн. Lenta.ru

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук