9.4 C
София
петък, декември 9, 2022
НачалоЕвропейски хроникиЕС привика руския шарже д'афер, за да осъди незаконното присвояване от Русия...

ЕС привика руския шарже д’афер, за да осъди незаконното присвояване от Русия на украински земи

Управляващият директор на Европейската служба за външна дейност за Русия, Източното партньорство, Централна Азия, регионалното сътрудничество и ОССЕ Майкъл Зиберт привика изпълняващия длъжността шарже д’афер на мисията на Руската федерация към ЕС Кирил Логвинов в Брюксел в понеделник, съобщи днес европейската институция, цитирана от Бта.

От страна на ЕС е било изразено категоричното отхвърляне и най-решително осъждане на незаконното анексиране от Русия на украинските области Донецк, Херсон, Луганск и Запорожие след незаконните фалшиви „референдуми“, свикани от Русия в нарушение на суверенитета и териториалната цялост на Украйна, се посочва в съобщението. ЕС не признава и никога няма да признае това незаконно анексиране от Русия. Тези решения на Русия са нищожни и не могат да пораждат никакви правни последици, се допълва в текста.

Европейският представител е призовал Русия да отмени тези действия и незабавно, напълно и безусловно да изтегли войските си и военното си оборудване от цялата територия на Украйна.

Уточнява се, че руският представител е бил призован като част от съгласуван подход на всички държави в ЕС в отговор на последните действия на Русия срещу Украйна.

Сн. ЕС

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments