Ето начин за намаляване на риска от смърт от всички причини

0

Американските лекари са установили, че хората, които правят 7000 крачки на ден или повече, имат по -нисък риск от смърт от всички причини, отколкото хората, които ходят по -малко. Резултатите от изследването са разкрити в JAMA Network Open.

Учени от Северозападния университет проведоха проучване върху 2110 жени и мъже на възраст между 38 и 50 години. Изследването започва през 1985 г. През 2005-2006 г. участниците бяха помолени да носят акселерометър на бедрата си всеки ден в продължение на една седмица, за да измерват нивото на физическата си активност. След това специалистите разделиха хората на три групи.

Първата група се състои от хора с ниски нива на физическа активност. Те са средно по -малко от 7000 стъпки на ден. Във втория, хората със средно ниво на физическа активност – 7000-9999 стъпки на ден, а в третия, тези, които са ходили повече от 10 000 крачки на ден. Участниците бяха наблюдавани до 2018 г., като записват всички смъртни случаи.

В резултат на това експертите установяват, че рискът от смърт по всички причини в групата на участниците с високи и умерени нива на физическа активност е значително по -нисък в сравнение с участниците, чието ниво на физическа активност е ниско.

Сн. Lenta.ru

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук