Зам.-министър Петров: Не може Балтов да управлява еднолично „Пирогов“

1

„Не може такава голяма държавна болница като „Пирогов” да се управлява еднолично. От Съвета на директорите твърдят, че не им е предоставено помещение и не са им предоставени материали, които ги касаят”. Това заяви заместник-министърът на здравеопазването д-р Димитър Петров.

„От Съвета на директорите твърдят, че „Пирогов” се управлява абсолютно непрозрачно. Балтов крие множество материали, които те са му поискали. Вероятно ще излязат и други факти“, каза още Петров.

„Конкретният повод за отстраняването на проф. Асен Балтов е проверката на НЗОК, при която имаше един междинен доклад, който получихме преди 3-4 седмици. Сега получихме и окончателния, който потвърждава констатациите”, обясни Петров.

По думите му има достатъчно доводи за смяната на проф. Асен Балтов.

„Практиката показва, че когато по определени критерии се смени едно ръководство, след това излизат много фрапиращи факти. Има и един междинен одит в „Лозенец“, той ще излезе след няколко дни“, каза още зам.-министър Петров.

„Не мога да приема един директор да олицетворява това като атака срещу болницата и лекарите. Това, което е правил управителят и ръководството на болницата, няма общо с дейността на лекарите, за която всички ние трябва да благодарим“, каза още той.

Запитан дали е възможно директори на отделения да са знаели за фиктивни пациенти, Петров отговори: „Възможно е. При проверката прави впечатление,  че това се касае основно по две клинични пътеки – „Бъбречна недостатъчност“ и „Чернодробни заболявания“. Множеството такива случаи говорят за неупражнен контрол от страна на изпълнителния директор“.

„Най-вероятно ще излязат и други факти, които не могат да се констатират, докато Балтов е изпълнителен директор. Фактите показват, че той пречи на дейността на Съвета на директорите“, категоричен бе д-р Димитър Петров.

 

1 коментар

  1. АЛО!!!!ВЗЕМАЙ СИ ПАРТАКЕЖИТЕ И ПАЙДОМ ОТ КЪДЕТО СИ ДОШЪЛ.ТАКЪ КАДЪРЕН ЛЕКАР КАТО Д-Р БАЛТОВ И ДРУГИТЕ ДЕТО ГИ ИЗХВЪРЛИХТЕ ДА СИ ОТИВАТЕ,А ТЕ ДА ЗАСТАНАТ НА ТЯХНИТЕ ЛЕКАРСКИ КАБИНЕТИ,ЗАЩОТО СИ РАЗБИРАТ ОТ РАБОТАТА,ЗАЩОТО КЛЕТВАТА КОЯТО СА ДАВАЛИ Е ИСТИНСКА,ЗАЩОТО СА ИСТИНСКИ БЪЛГАРСКИ ЛЕКАРИ.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук