12.8 C
София
понеделник, май 2, 2022
НачалоНа фокусЗапочва свещеният за мюсюлманите месец Рамазан, президентът е домакин на ифтар

Започва свещеният за мюсюлманите месец Рамазан, президентът е домакин на ифтар

Днес започва свещеният за мюсюлманите месец Рамазан, който ще продължи до 1 май. На вярващите се препоръчва да прекарват времето си в размисли за бога, да извършват добри дела, да раздават милостиня.

8500 пакета с основни хранителни продукти ще бъдат раздадени на нуждаещите се по време на свещения месец, съобщават от Главното мюфтийство. Голяма част от хуманитарната помощ ще бъде насочена към бежанците от Украйна и ще бъде изпратена по местата, където те са настанени.

По случай Рамазан президентът Румен Радев ще бъде домакин на празничната вечеря ифтар.

По време на Рамазана мюсюлманите спазват строг пост от зазоряване до залез слънце. Това са дни на опрощение, покаяние и милосърдие.

Домакин на традиционната вечеря ифтар по случай свещения за мюсюлманите месец  Рамазан ще бъде президентът Румен Радев. На нея са поканени представители от всички официални вероизповедания в България, представители на дипломатическия корпус у нас, дейци от сферата на културата, образованието и науката.

Домакинството на президента на тържествената вечеря ифтар е израз на уважение към религиозният празник и традициите на мюсюлманите у нас.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments