17.8 C
София
понеделник, май 29, 2023
НачалоУ насЗаради тържествата по повод 6 май НСО предприема мерки за сигурност в...

Заради тържествата по повод 6 май НСО предприема мерки за сигурност в София

Националната служба за охрана (НСО) предприема мерки за сигурност в София на 6 май – Денят на храбростта и празник на Българската армия, съобщиха от пресцентъра на службата.

Днес от 10:00 ч. на пл. „Княз Александър I“ в столицата ще има тържествен водосвет на бойните знамена и знамената светини на Българската армия, след което ще се състои тържественият парад за празника.

Достъп на гражданите до зоната на събитието ще бъде осигуряван от 08:30 ч. през пет пункта за проверка, които ще са на ул. „Съборна“ и ул. „Княз Александър I“; на ул. „Съборна“ и ул. „Леге“; на ул. „Дякон Игнатий“ и ул. „Аксаков“ (срещу Българската банка за развитие); на югозападния ъгъл на сградата на Народното събрание (откъм пл. „Независимост“); на ул. „Георги Бенковски“ и бул. „Цар Освободител“.

Служителите на НСО ще извършват проверки за предмети и опасни вещества, гражданите ще бъдат проверявани с детектори за метал и скенери за наличие на огнестрелни и хладни оръжия, остри предмети, експлозиви и леснозапалими вещества, източници на йонизиращи лъчения, фойерверки и други пиротехнически изделия. Граждани, които носят обемисти багажи, няма да бъдат допускани. Достъпът на лица във видимо неадекватно състояние също ще бъде ограничаван.

За времето от 08:30 до 12:30 ч. се въвежда забрана за използване на безпилотни летателни средства (дронове) в радиус от 1000 м около зоната за сигурност.

Заради тържествата ще има промяна в организацията на движението в София, съобщиха от пресцентъра на Столичната община. На няколко места в центъра на София се забраняват престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на пътните превозни средства, осигуряващи събитията. Подробности за това къде ще са забранени престоят и паркирането на автомобили могат да се прочетат тук.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments