Зарков: Връщането на хартиената бюлетина е грешка

0

Служебният министър на правосъдието Крум Зарков заяви, че продължава да иска оставката на главния прокурор Иван Гешев.

Пред журналисти Зарков припомни, че това е заради цялостното поведение на Гешев, но не намира основания за нова процедура след интервюто на главния прокурор преди дни.

Крум Зарков каза, че имат различия с Гешев за това какво е главният прокурор и какво трябва да прави, както и че намира неприемливо цялостното му поведение.
Нова преписка за неговото отстраняване съм готов да направя във всеки един момент, в който има сериозни основания, коментира служебният министър.

Юридически не мога да искам пернишкият прокурор Бисер Михайлов да носи отговорност за действията на сина си, макар да не приемам поведението и на бащата, и на сина. По същия начин не приемам поведението на Гешев и комуникационната стратегия да се поставя в центъра на политическия живот и да се оплаква от това, но това не са основания за търсене на дисциплинарна отговорност, каза още Зарков.

В момента, в който е било постановено поставянето на гривна на Васил Михайлов, тя вече е била поставена. Има няколко момента, в които е нарушаван периметърът за няколко минути. Има и един случай от 40 минути, за които е загубен сигнал на гривната. Очакваме скоро резултати дали има пропуск в действията на тези, които е трябвало да наблюдават Михайлов, посочи Крум Зарков.

Според правосъдния министър връщането на хартиената бюлетина е грешка. Отговорност на мнозинството е да приема законодателство. Освен това има и стандарти за това дали се променят изборните правила преди избори, но в крайна сметка тези стандарти не могат да бъдат опазени от тези, които трябва да ги спазват. Връщането на хартиената бюлетина при предстоящия местен вот би могло да има особено значение, коментира Зарков.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук