2.4 C
София
вторник, януари 18, 2022
НачалоНа фокусЗахариева отговори на Заев: Много ли е принципно да възпитаваш поколение в...

Захариева отговори на Заев: Много ли е принципно да възпитаваш поколение в омраза към българите

Вицепремиерът Екатерина Захариева коментира в ефира на Нова телевизия изказването на сръбски професор, който нарече  българите „зверове, които избиват всичко след себе си” в телевизионно интервю.

„След като разбрахме какво е казал професор Драган Симеунович, извикахме посланика на Сърбия в Министерство на външните работи. Попитахме какво се случва. Наистина имаме добри отношения със Сърбия. Посланикът обясни, че Симеунович не е част Правителствена академия за национална сигурност. След няколко дни и професорът уточни, че няма предвид всички българи и че изказването му било изтълкувано неправилно“, заяви тя.

„На Балканите като че ли винаги ври и кипи. Трябва повече умереност в изказа, да мислим преди да говорим“, смята Захариева. Външният министър коментира и изказванията на премиера на Северна Македония, че българската позиция за еврочленството на Северна Македония е безпринципна и че ще разчитат на подкрепата на САЩ. Захариева попита Заев: „Много ли е принципно да възпитаваш поколение след поколение в омраза към българите“. Тя още веднъж призова за умереност в изказа и приятелски съседски отношения. Екатерина Захариева се очаква да води листата на ГЕРБ в Пазарджик, откъдето е родом.

1 коментар

  1. Захариева време е да отзовете нашия Посланник от МК и да прекратите вскалъв контакт с македонците. Как нямате достойнство, 15000 публикации, изказвания, мръсотия и псувни по наш адреа и вие като мека китка. Ние сме деца на Аспарух, а не меките кирки на Македонски.Веднага скъсвне н дипломацията с тях и връчване на нота с която запознавате ОН, за не спазване на закони и споразумения за добронамербост…Ако трябва и изключване от ОН. Как може да сте толкова меки, защото довеждате децта и внуците ни в проблеми? Какво чакате? Да Ви псуват в ОН ли и да погазват българския дух и държавност!!!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments