Защо есента и зимата са най -доброто време за посещение на Пуерто Рико

0

С красиви плажове, уникални заливи, пищни гори и богата история, която е идеална за наслада на слънце, Пуерто Рико е идеалното убежище.

Есента е гореща, тропическа и тиха-спокойно дишащо пространство, преди търсещите слънце да нахлуят през натоварения зимен сезон. За повечето есенни посетители рискът от тропически бури се надмогва от тишината и спокойствието на плажовете.Тук никога не става студено, но си струва да се обърне внимание на прогнозите за времето през сезона на ураганите от юни до ноември. Както навсякъде в Карибите, действителният риск от ураган да премине над главата е много реален и тропическите бури често идват на тази територия. Ето нашето ръководство, което ще ви помогне да решите най -доброто време за посещение на Пуерто Рико.

Септемврийско посещение дава възможност да се отбиете на Fiesta Nuestra Señora de la Monserrate в Агуас Буенас; живата музика и уличната храна създават оживена атмосфера, а планинската обстановка е прекрасна. Това обаче е и пиковият месец за ураганите. Много туристи предпочитат да изчакат, докато опасността от буря спадне през октомври, или да посетят през пролетта, като избягват напълно сезона на ураганите.

Декември е началото на пиковия сезон в Пуерто Рико, тъй като голям брой американци бягат от студа, за да намерят убежище в слънцето, пясъка и сърфа на Пуерто Рико. Цените на хотелите се покачват значително и страната оживява благодарение на множество сезонни фестивали и събития като Día de los Reyes (Денят на три царе), Carnaval и Semana Santa.

Ураганният сезон технически продължава от юни до ноември, но август и септември са пиковите месеци за бурите. Ще можете да намерите пакети с отстъпка, но следете прогнозите за времето и сключете застраховка за пътуване за всеки случай. Като цяло островът се забавя, но все още има събития, на които да се насладите, като например фестивала за сърфиране в Rincón, Пуерто Рико Queer Filmfest и фестивала Jayya Indigenous.

Сн. Lonely planet

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук