Защо е толкова лесно да обикаляте Барселона

0

Барселона е град с идеални размери. Той е достатъчно голям, така че винаги имате какво да правите и нещо ново да откриете. И все пак със сравнително компактните си размери и обширните метро и автобусни мрежи можете лесно да стигнете до всяка точка на града за нула време. До много туристически атракции може да се стигне пеша, а целият град наскоро беше изпълнен с 200 км велосипедни алеи, което го прави един от най -управляемите „големи“ градове за посещение в Европа.

Съставен от осем линии и 161 станции, работещи от 1863 г. насам, метрото в Барселона е обширна електрическа железопътна мрежа, която работи предимно под земята, свързвайки центъра с предградията и няколко съседни града, включително L’Hospitalet и Badalona.

В днешно време дори най-малкият район и повечето от най-популярните туристически дестинации в Барселона са добре свързани с метро. Sagrada Família, Casa Batlló, Platja de la Barceloneta, Arc de Triomf и други места са достъпни от метрото, което го прави най -удобният и най -добрият начин за придвижване из Барселона.

Планинската верига Collserola ограничава северната част на Барселона. За да получите достъп до областите в подножието на тези хълмове и отвъд тях, трябва да вземете FGC.

Областите от по-висок клас Сант Герваси, Ла Бонанова, Сариа и Валвидрера имат станция за FGC. Тези райони си заслужават да бъдат посетени, особено Sant Gervasi, където ще намерите едни от най-добрите ресторанти с изискана кухня в града.

С над 200 линии и собствена автобусна лента, хибридните градски автобуси на Барселона могат да бъдат по -бързи от метрото, особено когато вашата линия на метрото няма директна връзка с определена атракция. Освен това не забравяйте, че метрото на Барселона има ограничено работно време, но градският автобус има няколко линии, които се движат цяла нощ.

Изучаването на различните маршрути може да се окаже предизвикателство, но Google Maps е чудесна помощ при пътуване, плюс всички станции имат карти и подробни маршрути от конкретната им област.

Сн. Lonely planet

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук