-1.8 C
София
понеделник, януари 30, 2023
НачалоНа фокусЗеленски е назначил нов украински посланик у нас

Зеленски е назначил нов украински посланик у нас

Украинският президент Володимир Зеленски заменя посланика на страната у нас, предаде БНР. Според местни медии съгласно указ на държавния глава начело на украинската дипломатическа мисия в София вече ще бъде Олеся Илашчук. Досега поста се заемаше от Виталий Москаленко.

Това не е единствената смяна на украински посланик по света. Така например с поста си се разделя ръководителят на мисията в Латвия, освен това страната има нови дипломатически представители в Обединените арабски емирства и Бахрейн, както и в Перу.

В традиционното си вечерно послание Володимир Зеленски съобщи, че е провел важна годишна среща с посланиците на Украйна и целият дипломатически корпус на страната е получил задачи за следващата година. Зеленски иска да бъде засилено сътрудничеството с традиционните партньори на страната, така че цитирам „следващата година наистина да бъде решаваща в тази война и Украйна да постигне всичките си цели“.

„Подготвяме се да модернизираме дипломатическата служба, ще укрепим украинските посолства“, допълни украинският президент.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments