7.1 C
София
сряда, март 22, 2023
НачалоНа фокусЗеленски нарече "смешни" твърденията, че проукраинска група е замесена във взривяването на...

Зеленски нарече „смешни“ твърденията, че проукраинска група е замесена във взривяването на газопроводите „Северен поток“

Президентът на Украйна Володимир Зеленски отхвърли днес като смешни твърденията, че Украйна е замесена във взривяването на газопроводите „Северен поток“, извършено миналия септември, предаде ДПА.

„Украйна определено не е направила това“, каза Зеленски на обща пресконференция в Киев с гостуващата му премиерка на Финландия Сана Марин. „Да се твърди подобно нещо е смешно“, допълни той, визирайки информациите в западни медии за предполагаемо участие на проукраинска група във взривовете.

„Намирам за много опасно, че някои независими медии, към които аз винаги съм изпитвал голямо уважение, правят подобни твърдения“, заяви Зеленски. Той допълни, че от това само печели Русия или някои бизнес групи, които се противопоставят на налагането на санкции на Русия.

Взривовете станаха на 26 септември на три от четирите тръби на двата газопровода, свързващи Русия с Германия през Балтийско море. Германия, Швеция и Дания започнаха разследване, но извършителите така и не бяха идентифицирани.

Москва пък твърди, че Западът е отговорен за това, но не привежда доказателства в подкрепа на тези твърдения.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments