17.8 C
София
понеделник, май 29, 2023
НачалоНа фокусЗеленски обеща на полските фермери решения относно вноса на зърно

Зеленски обеща на полските фермери решения относно вноса на зърно

Украинският президент Володимир Зеленски заяви по време на посещението си в Полша, че очаква през следващите дни и седмици да бъдат обявени решения, които да смекчат гнева на полските фермери, свързан с украинския внос на зърно.

Украинският президент каза, че на разговорите във Варшава е обсъдил проблема с украинските и полските фермери и е намерил решение.

„Намерихме изход, не може да има усложнения между толкова близки партньори и истински приятели като Полша и Украйна“, каза Володимир Зеленски.

По-рано полският министър на земеделието Хенрик Ковалчик подаде оставка на фона на нарастващия гняв сред фермерите относно въздействието на украинския внос на зърно върху цените.

Във Варшава Зеленски каза още, че Полша ще помогне за формирането на коалиция от западни сили за доставка на военни самолети на Киев и благодари на страната за, по думите му, „историческата“ й, помощ. Украинският лидер изтъкна също, че Русия няма да победи Европа, докато Украйна и Полша работят в тясно сътрудничество.

На бойното поле в Украйна – украинските военни съобщиха, че войските им са отблъснали поредица руски нападения в промишлената зона на Бахмут, като са използвали артилерия и гранатомети. Русия се опитва да превземе града в Донецка област от края на лятото. Войските на Москва вече контролират по-голямата част от Бахмут, но украинските войници все още оказват съпротива в западната му част.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments