20.8 C
София
вторник, юни 6, 2023
НачалоНа фокусЗеленски осъди руските въздушни удари на Цветница

Зеленски осъди руските въздушни удари на Цветница

От Пентагона съобщиха, че се прави оценка на въздействието, което изтеклите в публичното пространство разузнавателни документи биха могли да окажат върху националната сигурност на Съединените щати.

Информацията се отнася за отношенията със съюзниците, както и за Китай. Голяма част е фокусирана върху войната на Русия срещу Украйна.

Изтеклите документи изглежда съдържат чувствителни и строго квалифицирани материали, признават от Пентагона. Смята се, че това е един от най сериозните пробиви в американската сигурност от публикуването на над 700 000 грами от Уикилийкс през 2013 г. Не е изключена и възможността документите да се подправени.

Един от тях, от 23 февруари с гриф Секретно, описва подробно как противовъздушната система на Украйна ще бъде изчерпана до 2 май при сегашните темпове на употреба.

Украйна обяви, че президентът Володимир Зеленски и високопоставени служители в сферата на сигурността са се срещнали в края на миналата седмица, за да обсъдят как да предотвратят изтичане на данни.

Зеленски осъди руските въздушни удари, които съвпаднаха с отбелязването на Цветница от православните християни.

При атака срещу жилищна сграда в Запорожие загинаха баща и дъщеря.

Ето как терористичната държава отбелязва Цветница тази година. Така Русия се поставя в още по-голяма изолация от света, от човечеството. Нека догодина Цветница бъде отбелязана в условия на мир и на свобода за целия ни народ.

Според украинския Генерален щаб през последните 24 часа са били отблъснати над 40 атаки на руските сили.

Твърди се, че опитите за руско настъпление в Бахмут са били осуетени. Няма напредък на руските сили и по второто основно направление на боевете на изток – град Авдеевка.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments